Dagen vi tog saken i egna händer

Atem & Ungham Invigningstårta. På vår invigning anlände vår tårta, felstavat, och tio minuter innan gästerna anlände. Så under denna otroligt stressande tiominutare, omförhandlade vi priset med bagaren, skickade tillbaka tårtan i ilfart och fick tillbaka den med rätt namn på vår byrå.

Jag vet inte hur många gånger vi har blivit tillfrågade hur det kom sig att vi startade eget och inte började som alla andra nyexade jurister. Att ta examen, sitta ting, bli anställd som biträdande jurist på byrå, bli advokat för att sen bli delägare.

Ja, den vägen är inte fel men inte heller vår väg är fel. Det finns nämligen inte rätt eller fel. Det gäller bara att välja det som passar en bäst, skulle jag vilja säga. Att börja från noll, som vi har gjort, är ingen dans på rosor men det är inte heller omöjligt. Det gäller att ha is i magen, vara ödmjuk inför det som man inte kan, ha bra och stöttande personer som tror på dig i din omgivning, och voila, du är egen.

Visst det är inte så enkelt, självklart inte. Man måste  ju tro på sig själv och sin affärsidé.  Gör man inte det kan man lika gärna lägga ner. Man ska inte heller tro att man blir rik och berömd, så fort man är egen. Nej, det gamla receptet för framgång kvarstår nämligen, du måste jobba hårt och som kvinna lite hårdare för att komma dit du vill. Det kan ingen undgå. Till sist, glöm inte att du inte behöver kunna allt innan du startar eget, det kommer du lära dig på vägen och även kunna ta hjälp utifrån, för ingen kan vara bra på allt. Och att misslyckas en eller två gånger betyder inte att det är dags att stänga, tvärtom det är dags att avvancera för man har skaffat sig rutin på vägen.

Det var dagens boost för dig som vill starta eget. Här kommer fem korta tips för dig som funderar på att köra ett eget race!

1. Tro på dig själv och på din affärsidé

2. Omge dig med inspirerande människor

3. Sälj, sälj, sälj

4. Håll i pengarna, och de fasta kostanderna nere

5. Ha is i magen

Annonser

Ett svar

  1. Hurra vad fint! Välkommen in i bloggvärmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: