Ryanair betalar inte för inställt flyg

Ett par som skulle med ett Ryanair-plan från Bryssel till Skavsta var inställt på grund av dåligt väder. Då erbjöds paret  plats på ett plan tre dagar senare vilket makarna avböjde. Istället tog de tåget hem. Makarna krävde sedan ersättning av flygbolaget på grund av det inställda flyget, skriver DN idag.

Tingsrätten  dömde till parets fördel och ansåg att Ryanair skulle ersätta paret för en del av de kostnader som uppkommit för dem på grund av den inställda flygningen medan Hovrätten ansåg att Ryanair har visat att extraordinära omständigheter omöjliggjorde den aktuella flygningen och det kan inte anses som rimligt att Ryanair till exempel borde haft en extra besättning tillgänglig för tjänstgöring i en sådan uppkommen situationen.

Den förlorade parten, paret och Konsumentombudsmannen, menar att ett principiellt mål är nu förlorat, då fallet kommer att ha prejudicerande verkan i framtiden. Ryanair däremot är gladare över att passagerare inte har rätt till kompensation, vid extraordinära omständigheter.

Så nu fortsätter de att tjäna pengar, genom att ta betalt för toabesök och ge ut kalendrar med Ryanairs egna lättklädda  flygvärdinnor. De som åker med Ryanair, får helt enkelt leva on the edge så att säga, genom att i alla fall inte kunna kompenseras för inställda flyg vid extraordinära omständigheter. Resan kan med andra ord, bli lite dyrare än 99 kr tur och retur till  London.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: