Domen mot Göran Lindberg har fallit

Göran Lindberg döms för misshandel, grov våldtäkt, våldtäkt vid två tillfällen, koppleri vid tre tillfällen, medhjälp till köp av sexuell tjänst vid ett tillfälle,medhjälp till försök till köp av sexuell tjänst vid ett tillfälle, köp av sexuella tjänster vid 28 tillfällen samt försök till köp av sexuell tjänst vid ett tillfälle. Det beslutade Södertörns Tingsrätt i förmiddags.

Straffet bestämdes till fängelse i sex år och sex månader. Han döms också att betala skadestånd till tre av målsägandena, 85 000, 205 000 kronor samt 10 000 kronor.

Lågt/ högt straff eller låga alternativt stora skadeståndsbelopp? Ja, allt beror på hur man argumenterar och utan att ha läst domen, går det aldrig att bilda sig en åsikt kring utgången av målet. Vi väntar med spänning på domen i fulltext.

Annonser

3 svar

  1. Själv förväntar jag mig att de prostituerade döms minst för medhjälp till brott. Även om det inte är olagligt att sälja sex så är det olagligt att hjälpa någon att begå ett brott.

  2. Ja, det är väl klart. En mild dom för han har ju jobbat inom rättssystemet. Igen vet, ingen vill ens nämna vilka andra inom polis, åklagarväsendet och bland domare som varit med i detta sexnätverk. Säkert många. Dom här människorna är ju edssvurna, ryggdunkare, flera av dom är ju vänskapskorrupta. Inte kan rättssystemet åtala någon som jobbar inom rättsväsendet? Se bara på alla dessa vänskapskorrupta åklagare som inte gör något för att ens inleda förundersökningar gällande polismisshandel, eller ännu värre, poliser som tar död på folk som går fria. Åklagaren von Reis, den senaste av alla dessa som gör allt för att skydda poliser som gör sig skyldiga till övervåld. Nu skall han tydligen göra allt för att åtala den rättsläkare som skrivit dödsattesten för den inte helt okände Johan Liljekvist. han var död vid framkomsten till sjukhuset. Han dog i polispiketen tillsammasn med flera poliser som tidigare tagit ett grepp som är direkt livsfarligt. Polisen har gått fri. Åklagaren anser polisen eller poliserna helt ansvarsbefriade. Nu är det rättsläkaren som är undersökningsobjhektet. Göran Lindberg kommer att vara fri inom kort tid. Rättssystemet är ett stort jävla rövhål av korruption!

  3. Hur kan domaren ha valt att döma ut ett lågt straff ”enligt praxis”? Det är inte ‘Svensson’ som har begått brottet utan en högt uppsatt polischef som har utnyttjat sin samhällsposition för att främja de brott han begått. Självklart måste straffet ligga i den hårdare delen av straffskalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: