Paddla ut och paddla för livet

Vi brukar vara ute och föreläsa för organisationer, universitet och företag och ibland får vi presentkort. Vid ett av våra föreläsningstillfällen fick vi en kajakupplevelse. Då även vi inför hösten ville ha en kickoff bestämde vi oss för att lösa in presentkortet vid ett av våra inbokade planeringsmöten.

I söndags förmiddag begav vi oss till Aspudden för att pröva på att paddla kajak – för första gången! Vi utgick från att instruktör skulle finnas på plats och en genomgång skulle erbjudas.

Till vår förvåning – fick vi endast en livväst, en kajak och två paddlar. Några instruktioner om hur denna lilla båt skulle manövreras fick vi inte. Och istället för att kräva instruktioner eller i vart fall ta oss tid att på land försöka komma underfund med hur en kajak hanteras, drog vi ut kajaken i vinterviken och började paddla – något instabilt.

Vågorna var stora och även om solen sken var det inte något superväder för kajak paddling enligt de lärda. Väl ute på öppet vatten minglade vi lite lätt förskräckta med motorbåtar och ihärdiga vågor.

Efter att ha snurrat runt sjön ett antal varv, bestämde vi oss för att vi nu minsann visat att vi kan och vågar, så vi tog oss i land och lämnade in våra paddlar. Därefter var det dags för planeringsmötet.

Vid en tillbakablick på vår kajakupplevelse kan man tycka att vi nog inte borde ha gett oss ut mitt bland de höga vågorna utan någon som helst aning om hur man hanterar en upp och nedvänd kajak. Men, då jag och Nadja inte är personer som låter lite rädsla komma emellan oss och en häftig upplevelse såg vi tyvärr inte någon annan utväg än att paddla ut och paddla för livet.

Annonser

Ett svar

  1. hahhaaha stabilt tjejer! jag har gått o blivit scoutmorsa o va helt förskräckt över vad jag nu gett mig in i redan efter intron.. kommer bli en spännande höst 😉 kramar till er båda 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: