Hatem & Sjunghamn för jämlikhet och mot främlingsfientlighet

Förra veckan uppmärksammades Hatem & Sjunghamn Juristbyrå i Veckans Affärer, en byrå som med två unga kvinnor går mot strömmen, bryter normen, gör annorlunda, tror så starkt på sin affärsidé och gör slag i saken och startar en egen juristbyrå, en byrå där olikheterna bejakas och där klienterna, oavsett härkomst, åsikt eller ekonomisk möjlighet får en chans och som vi, Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn lyssnar till och finner en lösning till deras problemställning. Mångfalden och modet att våga sticka ut från mängden är det som driver ett samhälle framåt, ett samhälle som ständigt utvecklas till det bättre.

Bakslaget kom dock igår, när det var fastslaget att Sverigedemokraterna nu får möjlighet att sätta sin fot i riksdagen. En halv miljon människor i Sverige, röstade in ett politiskt parti som anser att en kraftig asyl- och invandringspolitik, en kraftig straffskärpning av grova och upprepade brott, ett offentligt register över pedofildömda, samt att en matreform för Sveriges äldre ska införas i Sverige. Ett bakåtsträvande, ojämställt parti med 15 % kvinnor och 75 % män som nu får 20 mandat i riksdagen, 20 platser som kan ha en vågmästarroll. 

En dag efter valet, haglar samtalen från de asylsökande som vi på Hatem & Sjunghamn företräder och kämpar för. De har hört att ett främlingspolitiskt parti har blivit valt av svenska folket och de undrar hur deras framtid kommer att se ut. Vi lugnar ner dem, just nu är det ingen fara. Men, med stor sorg, kan vi inte säga vad som kommer att hända om ett par år. En sak är dock säker, vi står inför stora politiska förändringar och ett hårt klimat, som vi helst hade varit utan.

 Hatem & Sjunghamn Juristbyrå, står för mänskliga rättigheter, alla likas värde, ett jämställt samhälle, där olikheterna får gro och där trångsynthet, ojämställdhet, främlingsfientlighet och andra fördomar ska bekämpas. Vi beklagar djupt det läge som Sverige står inför idag men kanske kan det här vara en början på ett politiskt engagerat Sverige, som med sitt intellekt och tro på mänskliga rättigheter, motarbetar främlingsfientliga, homofobiska och ojämställda krafter såsom Sverigedemokraterna.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: