Uppstickare 2011

För drygt en vecka sedan, satt jag och Anuta Sjunghamn, en vanlig grå måndag i november  stressigt som det också alltid är, då alla vill lösa sina juridiska problem innan jul för att få julefrid och domstolarna vill boka in så mycket förhandlingar som det bara går. Det var bara en vanlig måndag, där jag bryggde extra mycket kaffe i hopp om att få någon energi. Det enda som inte hörde till vanligheterna denna måndag var att vi blev uppringda och hedrade med titeln årets uppstickare för 2011. Ett pris som delas ut av Beautiful Business Award, ett samarbete med Driftig.nu och PriceWaterHouseCooper. Motiveringen löd;

Med insikt om ett allt mer växande behov av jurister som besitter andra språk och som har en vidare kulturell förståelse visste Nadja och Anuta, som båda har rötter i andra länder, att de hade unik kompetens för att möta utmaningen. Samtidigt var drivkraften stor att bryta den traditionella bilden av att man som jurist förväntas följa en redan utstakad väg genom att sitta ting och sedan arbeta sig upp inom en befintlig byrå. Efter juridikstudier i Uppsala och arbete inom kvinnojouren gick de därför samman och startade en egen byrå år 2009.

Hatem och Sjunghamn Juristbyrå agerar som juridiska ombud för privatpersoner i humanjuridiska frågor som familjerätt, brottsmål, asylrätt, förvaltningsrätt mm. Idag finns över en miljon nysvenskar med olika bakgrund, livssituation och språkkunskaper. Många känner sig rädda för rättsväsendet eftersom kommunikationen inte fungerar. Företagets kortsiktiga mål är att ta in fler medarbetare för att utöka språkbanken och så småningom också etablera filialer på fler platser i Sverige.

Nadja och Anuta sticker ut hakan genom att utmana en traditionstyngd bransch och ta ett grepp om en bortglömd målgrupp. De fyller ett stort tomrum genom att förenkla juridiken och göra den rättsliga processen tillgänglig för alla som bor i Sverige.

Detta samtal förgyllde förstås vår måndag och vi är otroligt hedrade över att få dela denna titel med övriga kompetenta kvinnor. Tack även Jannis Politidis som i all hast kom och fotograferade oss inför prisutdelningen som kommer att ske den 25 januari 2011. Vill ni se oss på scen är ni välkomna att anmäla er till prisutdelningen.

Annonser

3 svar

  1. Va ni är snygga på bilden och ett stort grattis!

  2. Hurra!

  3. Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: