Ny praktikant på Hatem & Sjunghamn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juriststudent på tredje terminen från Stockholm med stort intresse för MR-frågor. Lägg nu även till praktikant på Hatem & Sjunghamn juristbyrå! Jag heter Alexandra Palm Politidis och har fått den fantastiska möjligheten att få praktisera hos Nadja och Anuta.

Jag har alltid tillhört den där gruppen människor på juristprogrammet som vill ”rädda världen”. Vi är inte många i förhållande till de blivande affärsjuristerna och har ingen aktningsvärd status, men ändå vet alla vilka vi är. Och jag är stolt över att tillhöra den gruppen.

Efter att ha varit intresserad av MR-frågor sedan tonåren har jag lärt mig att det inte går att rädda hela världen. En fältstudieresa med fokus på jämställdhet i Nicaragua fick mig att inse att det blir svårt att ens rädda halva. En kurs i Globala genusfrågor lärde mig att jag inte kan rädda världen, den måste rädda sig själv. 1,5 år på juristprogrammet har fått mig att upptäcka hur man kan bistå och företräda människor som bor i världen och behöver hjälp.

Att få praktisera på Hatem & Sjunghamn blir mitt första steg mot verkligheten från universitetets skyddande murar. Det ska bli spännande och otroligt lärorikt!

There are no comments on this post.

Lämna en kommentar