Vad har genus med juridik att göra?

20120404-144457.jpg

Det är sällan vi tackar nej till att föreläsa och särskilt inte när det gäller vår gamla universitetsstad och för studenter. En stor del av vårt arbete har och kommer alltid att vara att agera som förebilder, ifrågasätta och inspirera.

När Jämställdhets- och mångfaldsgruppen vid juristprogrammet i Uppsala (JOM) bad oss att komma och föreläsa om genusfrågor och normkritik var det självklart något som vi nappade på. Inför föreläsningen började vi fundera över vad vi egentligen kunde bidra med. Vi insåg då snabbt att vår styrka inte låg i teorier kring ämnet utan snarare i att vi har stor erfarenhet kring frågorna som praktiker.

Sammanfattningsvis kom vi fram till att genus och juridik har mycket med varandra att göra men även utifrån vår vardag är även frågor kring etnicitet, kön och ålder ständigt återkommande. Våra samlade erfarenheter kring ämnet kommer att presenteras i vår blogg under april månad så missa inte det.

Seminariet som hölls tillsammans med Eva Nilsson från forskningsteamet Umeå Gender Studies in Law and Society var minst sagt ett upplyftande och spännande inslag i vårt dagliga arbete. Synd bara att närvaron på seminariet var låg, men optimistiska som vi är så skyller vi på förra veckans dåliga väder och inte på att det inte var tentarelevant.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: