Hatem & Sjunghamn bjuder in till seminarium

I maj lanserar Hatem & Sjunghamns en föreläsningsserie i tre delar där aktörer och intressenter bjuds in till seminarium med humanjuridik i fokus. Första föreläsningen som äger rum den 7 maj mellan 18.00-20.00 i våra lokaler på Rådmansgatan 72, fokuserar vi på brottsoffret och den våldsutsatte och vänder oss framförallt till brottsofferjourerna.

Brottsofferjourerna är en av de aktörer som först kommer i kontakt med den våldsutsatte. Det är inte sällan den våldsutsatte känner till sina rättigheter och möjligheter, varför det tunga informationslasset hamnar hos just brottsofferjourerna. Vi jurister kommer oftast in i bilden under ett senare skede.

Vår erfarenhet säger oss också att om den våldsutsatte redan från början fått ta del av viss grundläggande juridisk information avseende sina rättigheter, skyldigheter och möjligheter har denne lättare att ta till den påbyggande information och rådgivning som vi jurister i ett senare skede tillhandahåller. Det är även syftet med detta seminarium, nämligen att genom informationsutbyte oss aktörer emellan utrusta den våldsutsatte med mer information på ett tidigt stadium.

De rättsområden som berör den våldsutsatte är sällan enbart i straffrätten, utan i de allra flesta fall kommer även frågor inom familjerätt upp.

Varmt välkomna att delta och närvara.

Det är begränsat antal platser som gäller. Anmälan sker till info@hatemsjunghamn.se och senast den 30 april. Seminariet är kostnadsfritt.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: