Juridik i hjärtat, entreprenörsskap i sinnet

Företagsamma människor – Bra för Sverige är ett projekt från Svenskt Näringsliv, som bland annat finns på Facebook. Här ett sammandrag av intervjun med oss som nu återfinns på deras hemsida.

Vem är er förebild och varför?

– Låter det alldeles för galet om man säger att vi inte hade särskilt många förebilder när vi startade vår byrå? Faktum var att den dagen vi valde att gå entreprenörsbanan och göra något annorlunda och starta en Juristbyrå från scratch och som sysslade med humanjuridik, gröna i branschen som vi ändå var då, så fanns det inte särskilt många som hade valt den vägen. Men självfallet finns det idag en och annan i branschen som sticker ut och visar hakan, det gillar vi. Vi gillar människor som vågar göra nytt, tänka annorlunda och våga stort.

Kan du ibland känna dig otrygg i rollen som entreprenör?

– Som entreprenör är man ofta på kanten och svajar, och det är också tjusningen och utmaningen att man inte alltid vet om man har valt rätt väg eller om man är ute och cyklar. För vår del och vår kärnverksamhet som är juridik så finner vi alltid trygghet i vårt juridiska arbete som vi behärskar väl, så på sätt och vis får vi ta del av båda världarna och det ger oss en oerhört spännande vardag.

Vad behövs för att Sverige ska få fler företagsamma människor?

– Vi upplever Sverige som företagsamt överlag, men det har vi självfallet inte något statistiskt underlag för. Vi tror att en sak som faktiskt kan fostra fler företagsamma människor är dels skolan och att man där implementerar ett entreprenörsstänk hos barn, ungdomar och studenter och att få ut budskapet att ekonomisk trygghet och karriär kan se olika ut och att en trygg anställning med tillhörande förmåner inte alltid är att föredra.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: