Vi har alltsedan debatten om REVA-projektet sattes igång genomgående fått höra försvarstalet; Sverige är det land som tar emot flest skyddsbehövande. Sverige har en rättssäker asylprocess. De som uppehåller sig här utan tillstånd och har ett avvisnings- eller utvisningsbeslut har inget skyddsbehov. Dessa personer bryter mot lagen, varför de är att se som kriminella och därför ska utvisas till sina respektive hemländer.

 Så låt oss se på detta!

  • ”Sverige är det land som tar emot flest skyddsbehövande.”

Hur denna respons utgör någon som helst förklaring eller försvar till REVA-projektet är svårt att finna en logisk förklaring till. Det har inte på något sätt att göra med REVA-projektet.

  • ”Sverige har en rättssäker asylprocess.”

Sverige bryter tragiskt nog mot både FN:s tortyrkonvention samt fälls tyvärr inte alltför sällan av Europadomstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna, varför uttalanden som att asylprocessen är rättssäker kan bli lite ihålig.

  • ”De som uppehåller sig här utan tillstånd och har ett avvisnings- eller utvisningsbeslut har inget skyddsbehov.”

Jag avser inte att upprepa mig, utan hänvisar enbart till vad som anförts ovan.

  • ”Dessa personer bryter mot lagen, varför de är att se som kriminella, och ska därför utvisas till sina respektive hemländer.”

Sverige som land bryter redan mot undertecknade folkrättsliga konventioner. Genom att utvisa människor som har ett avvisnings- eller utvisningsbeslut mot sig riskerar vi som land att bryta ytterligare mot våra undertecknade folkrättsliga konventioner, vilket underminerar landet Sveriges ambition att vara världsledande och humanitärt.

För mot bakgrund av bristerna i rättssäkerhet som ändå får anses föreligga inom migrationsrätten, kan vi  med säkerhet verkligen säga att de vi utvisar saknar skyddsbehov?

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: